Een van de activiteiten van de stichting is de jaarlijks terugkerende anti-drugs marathon.

 

 

Dit jaar is er in twee weken tijd van Den Helder naar Vlissingen gerend om aandacht te vragen voor de problematiek en tegelijkertijd daadwerkelijk voorlichting te geven. De renners zijn door 20 wethouders en burgemeesters ontvangen en heeft veel aandacht gekregen in de media, zoals hieronder te zien is.

Dit jaar hebben er ook drie burgemeesters en wethouders meegerend. De burgemeester van Den Helder heeft de eerste 5 kilometers afgelegd en is hieronder op een foto van de start te zien in het geel.

 

De 350 kilometer zijn afgelegd door vrijwilligers van Geen Drugs, wel Leven en Stichting Narconon Nederland.

Zij hebben een afkickkliniek in Zutphen en richten zich tevens op preventie.

 

De ex-verslaafden die meegerend hebben, lieten zien hoe drugs hun leven kapot hadden gemaakt om zo beleidmakers te helpen bij het vormen van plannen om te voorkomen dat anderen dezelfde fout begaan.

 

Naast deze marathon worden er gedurende de rest van het jaar voorlichtingslezingen gegeven, informatie-acties op straat gehouden en andere activiteiten ondernomen om op een effectieve manier een positief resultaat teweeg te brengen.

 

 

 

Zo hebben vrijwilligers eerder dit jaar na grondig onderzoek, een rapport uitgebracht met acht aanbevelingen voor de aanpak van de cannabisproblematiek.

Acht aanbevelingen aanpak cannabis

Een van de belangrijkste problemen waar de onderwijssector tegen aanloopt, is dat er bij docenten te weinig informatie bekend is over de gevolgen van drugsgebruik.

Ook heerst er onder scholieren vaak het idee dat cannabis helemaal niet zo gevaarlijk is, terwijl diverse onderzoeken aantonen dat cannabisgebruik op jonge leeftijd leidt tot hersenschade, psychoses en verslechterde schoolprestaties. Meer voorlichting is hiervoor natuurlijk de oplossing.